WRZESIEŃ W KUCHNI – CO JEŚĆ JESIENIĄ?

Złota polska jesień, słoneczna i ciepła, obfitująca w pyszne i pachnące warzywa i owoce, to coś co może trwać cały rok!

warzywa sezonowe – co jeść jesienią?

Letnie owoce nie dopisały, ale jesień… zdecydowanie daje radę!!!!!

Winogrona rosną jak szalone! Jeżyny i maliny wcinam bez końca – prawdziwy wysyp. Dyni nie mogę się doczekać, ogórki były pyszne, pomidory, bakłażany, cukinie! Do tego jabłka, śliwki>>, gruszki… Jesień jest pyszna! 🙂

Dodatkowo wrzesień w Toskanii obdarzył mnie słodkimi i delikatnymi figami i opuncjami…

A za co Wy kochacie jesień? 🙂

winogrona.
winogrona


Kto nie lubi pomidorów?? 😉 To „przewarzywo” jest wybitnie wartościowe.

Przeczytaj dlaczego warto jeść pomidory>>

dynia.Wielka pomarańczowa, lekko słodkawa – dynia to zdecydowanie królowa jesieni>>


Przepyszne, lekko kwaskowate jeżyny – przeczytaj co w sobie kryją>>

maliny1.  maliny-jeżyny.


bakłażany>>


Myślisz, że cukinia jest zupełnie bezwartościowa? Sprawdź dlaczego warto włączyć cukinię do diety>>

A Ty za co lubisz jesień?