NALEŚNIKI Z MĄKI Z CIECIERZYCY

Naleśniki z mąki z ciecierzycy – bez glutenu, bez jaj i bez nabiału. 100% smaku i zdrowia 🙂 Dwuskładnikowe (nie licząc wody i soli), doskonałe, proste i bardzo smaczne wegańskie cieciorkowe naleśniki!

Dziś krótki wpis, ale rzeczowy – smaczny i prosty!

Naleśniki z mąki z ciecierzycy – po prostu spróbujcie!


przepis na cztery duże naleśniki
szklanka mąki z ciecierzycy
2 łyżki oleju
szklanka wody
odrobina soli

Mąkę przesiej do miski, dodaj sól i zmiksuj dokładnie z wodą, pod koniec dodaj olej. Odstaw pod przykryciem na minimum godzinę (ciasto spokojnie można zrobić rano przed wyjściem do pracy).

Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Wypełnij świeżymi warzywami, chudym mięsem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Naleśniki z mąki z ciecierzycy

1 duży naleśnik, to 180 kcal

 

a więcej o samej ciecierzycy przeczytasz tu>>