PASZTETY

Warzywne pasztety, to mój konik – uwielbiam chyba wszystkie połączenia! Uwaga, na stronie jest też jeden pasztet mięsny (z wątróbki) – tak dla urozmaicenia 😉

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I KAPUSTY KISZONEJ

Warzywne pasztety, to coś co naprawdę lubię! Proste, szybkie, tanie, sycące, wypełnione warzywami i chrupiącymi pestkami - to doskonały pomysł ...
Czytaj Dalej

PLACKI Z RESZTEK – NIE MARNUJ JEDZENIA!

Dziś wpis idealnie wpisujący się w cykl Październik miesiącem oszczędzania 🙂 Na lunch zjem placki z warzywami, wczorajszym batatem i ...
Czytaj Dalej

WEGE PASZTET Z KALAFIORA – ULUBIONY

Pasztet z soczewicy>>, z burakami, z cukinii>>, z kapusty kiszonej... 🙂 Roślinne pasztety zdominowały moją kuchnię! Są proste, szybkie i ...
Czytaj Dalej

PASZTET Z SOCZEWICY BARDZO WARZYWNY

Dochodzę do śmiałych wniosków, że pasztety roślinne, to poza płatkami owsianymi mój ulubiony pokarm 😉 Kilka dni temu na stół ...
Czytaj Dalej

KOTLETY JAGLANE Z BURAKAMI

Bardzo lubię roślinne kotlety i pasztety! Jak dodatek do obiadu, jako samodzielne danie, jako pomysł na "sprzątanie lodówki", danie na ...
Czytaj Dalej

PASZTET Z CUKINII

Pasztety warzywne, to jeden z moich ulubionych sposobów na nie marnowanie 🙂 Do masy można na dobrą sprawę wrzucić absolutnie ...
Czytaj Dalej

PROSTY PRZEPIS NA PASZTET BEZ PIECZENIA

Wątróbka - moja trauma z przedszkola (do spółki z zieloną breją - szpinakiem)! Dziś szpinak wprost kocham, a i wątróbką ...
Czytaj Dalej

WEGE KOTLET Z MARCHEWKĄ

Upały dają się we znaki... i dobrze, w końcu mamy lato, lepsze to niż jakiś "lipcopad" czy inna niby-jesień w ...
Czytaj Dalej