JADALNE PREZENTY

Nie masz pomysłu na prezent? Chcesz obdarować swoich bliskich czymś od serca? Daj im domową konfiturę albo własnoręcznie wykonaną musztardę! Granolę z ulubionymi dodatkami, pierniczki lub… glogg do grzańca lub zimowej herbaty!

jadalne prezenty to zawsze dobry pomysł

KECZUP Z CUKINII

Sierpień za pasem - czas powoli okiełznać cukiniowe szaleństwo 🙂 Leczo na tysiąc sposobów też może się przejeść... dziś zatem ...
Czytaj Dalej

PASTA KANAPKOWA Z SUSZONYCH POMIDORÓW

Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i pestek słonecznika jest hitem! Niemal na każdej imprezie, na której tylko się pojawia znika ...
Czytaj Dalej

GRYCZANE CIASTECZKA Z TAHINI

Niezwykle proste, z trzech składników (plus proszek do pieczenia), szybkie, smaczne i obłędnie kruche! Niczego więcej nie oczekuję od ciasteczek ...
Czytaj Dalej

DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA

Kostek rosołowych nie używam od lat. Do tej pory wystarczało mi mnóstwo przypraw i warzyw, które dorzucałam do zupy. Sporadycznie  ...
Czytaj Dalej

KONFITURA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

Zupa pomidorowa, sos pomidorowy, spaghetti z sosem pomidorowym, mozzarella z pomidorami i pesto, sałatka z pomidorami, kanapka z żółtym serem ...
Czytaj Dalej

PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na obiad  w kwadrans. Szybkie, smakowite, zdrowe i do tego z produktów, które spokojnie mogą ...
Czytaj Dalej

BURAKI MARYNOWANE NA OSTRO

To mój nowy HIT!! Od dobrych kilku miesięcy dodaję je niemal wszędzie - do pizzy, do sałatki, na kanapki. Doskonale ...
Czytaj Dalej

KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY – PRZEPIS

Olejek różany, zapach różany, woda z kwiatów róży, perfumy, lody, marmolada, konfitura... Zarówno w kosmetyce, jak i w kuchni zastosowanie ...
Czytaj Dalej

DOMOWE BATONY MUSLI GRYCZANE

Domowe batony musli - coś co tygryski lubią najbardziej! To pożywna przekąska w trakcie wycieczki lub po treningu, słodka przerwa ...
Czytaj Dalej

ZAKWAS BURACZANY

Dziś chciałabym Was namówić na domowy zakwas buraczany, to doskonałe remedium na wszelkie jesienno-zimowe przygody zdrowotne,  a także - niezastąpiona ...
Czytaj Dalej

PIERNICZKI KORZENNE TRADYCYJNE

Im wcześniej tym lepiej - pierniczki przechowywane w szczelnej puszce przetrwają nawet rok! Ja zazwyczaj piekę je około miesiąc przed ...
Czytaj Dalej

KECZUP Z DYNI, CZYLI PIKANTNY SOS DO KANAPEK

Nadmiar dyni sprzyja kombinowaniu w kuchni - wciąż mam 2 duże sztuki na balkonie i cały zamrażalnik już upieczonej (nie ...
Czytaj Dalej

OGÓRKI Z MARCHEWKĄ NA OSTRO

Jestem fanką robienia przetworów. Kocham smażyć konfitury, trzy dni stać nad parującymi powidłami, siekać cebulę do sosów, przecierać pomidory, miksować ...
Czytaj Dalej

DOMOWA GRANOLA BEZ GLUTENU

Granola, to coś co pojawia się w moim menu na wiosnę i zostaje aż do końca lata! Z jogurtem, jako ...
Czytaj Dalej

GRZANE WINO – GLOGG

Coraz zimniej, pada wieje... piękną jesień mamy tej zimy 😉 i chociaż śniegu jak nie było tak nie ma, to ...
Czytaj Dalej

DOMOWA MUSZTARDA ZRÓB TO SAM

Musztarda - czy jest zdrowa? Czy tuczy, czy na pewno mogę w trakcie diety? Gorczyca i ocet... niby nic, a ...
Czytaj Dalej