Opcje drukowania:

DOMOWA GRANOLA BEZ GLUTENU

Porcje1 Porcja

 100 g kaszy canihua
 100 g kaszy jaglanej
 1 garść ulubionych owoców suszonych
 2 garście ulubionych orzechów
 30 g melasy z buraków cukrowych lub karobu
1

Obie kasze płuczemy i gotujemy do miękkości w 2 szklankach wody, a następnie lekko studzimy.

2

W tym czasie płuczemy owoce suszone – większe kroimy w paski – rodzynki, owoce goji czy żurawinę tylko płuczemy.

3

Migdały i inne orzechy można lekko posiekać.

4

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie z melasą i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5

Pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C mieszając od czasu do czasu.

6

Następnie studzimy i zamykamy w słoiku.