Opcje drukowania:

GRYCZANE CIASTECZKA Z TAHINI

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania30 minutCzas gotowania15 minutCzas całkowity45 minut

 150 g tahini
 ½ szklanka napoju roślinnego lub mleka
 ½ szklanka mąki gryczanej
 ½ łyżeczka proszku do pieczenia
 ewentualnie cukier lub miód do smaku
1

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki – mleko dolewaj stopniowo zwracając uwagę, by ciasto nie stało się za rzadkie. Odstaw ciasto w chłodne miejsce, aby stężało. Następnie rozwałkuj ciasto podsypując mąką i wycinaj ciasteczka o dowolnych kształtach.

3

Piecz około 10 – 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C – wystudź przed jedzeniem!

Uwaga, ciasto można dosłodzić kilkoma łyżkami miodu lub cukru pudru.

4

Uwaga, ciasto można dosłodzić kilkoma łyżkami miodu lub cukru pudru.