Opcje drukowania:

OBIAD NA WINIE DO PRACY

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minutCzas całkowity20 minut

 30 g komosy ryżowej (u mnie biała)
 30 g ziarna amarantusa
 ½ marchewki
 5 szparagów
 2 suszone pomidory
 1 łyżki stołowe oliwy
 1 duży pomidor
 mały kawałek cukinii
1

Komosę i amarantusa gotujemy w lekko osolonej wodzie.

2

W połowie gotowania dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, pod koniec dorzucamy pokrojoną cukinię suszone pomidory i na sam koniec pokrojone szparagi.

3

Doprawiamy ostrą papryczką i kurkumą. Całość polewamy łyżką oleju lnianego i podajemy ze świeżymy warzywami.

Wartość odżywcza

Ilość na porcję
Kalorie 415
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 15g24%
Węglowodany 50g17%

Błonnik 13g52%
Białko 15.4g31%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.