Opcje drukowania:

SAŁATKA JARZYNOWA

Porcje1 Porcja

 1 marchewka
 1 pietruszka
 kawałek selera
 2 ziemniaki
 2 jajka
 1 ogórek kiszony
 1 małe jabłko
 3 łyżki stołowe groszku zielonego
 1 łyżki stołowe majonezu
 1 łyżeczka musztardy
 ew. śliwki w occie, kukurydza i inne ulubione dodatki
1

Ziemniaka, selera, marchewkę i pietruszkę umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. przez około 45 – 60 minut lub ugotuj na parze.

2

Odstaw do ostudzenia. Następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój drobno. Ogórka i jabłko pokrój w małą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj w misce z majonezem, musztardą i przyprawami. Spróbuj sałatkę i ew. dopraw ją do smaku. Odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Uwaga, jeśli musisz uważać na indeks glikemiczny posiłków zrezygnuj z kukurydzy i dodaj nieco mniej ziemniaków.

3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój drobno.

4

Ogórka i jabłko pokrój w małą kostkę.

5

Wszystkie składniki wymieszaj w misce z majonezem, musztardą i przyprawami. Spróbuj sałatkę i ew. dopraw ją do smaku.

6

Odstaw do lodówki, aby smaki się przegryzły.

7

Uwaga, jeśli musisz uważać na indeks glikemiczny posiłków zrezygnuj z kukurydzy i dodaj nieco mniej ziemniaków.