Opcje drukowania:

SAŁATKA Z KASZY PĘCZAK Z KIEŁKAMI

Porcje1 Porcja

 1 szklanka pęczaku (suchej kaszy)
 50 g kiełków rzodkiewki
 50 g kiełków lucerny
 10 pomidorków koktajlowych
 ½ cukinii
 1 garść orzechów włoskich
 1 łyżka oliwy
 sok z cytryny, sól, ocet balsamiczny, pieprz
1

Pęczak przepłucz i ugotuj do miękkości.

2

Następnie wystudź (najlepiej kaszę przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki).

3

Orzechy (albo pestki słonecznika lub dyni) podpraż na suchej patelni. Następnie lekko pokrusz lub posiekaj.

4

Cukinię lub ogórka pokrój w plasterki, pomidorki można pokroić na połówki.

5

Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą i dopraw do smaku octem balsamicznym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.