Opcje drukowania:

SAŁATKA Z KASZY PĘCZAK

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minutCzas gotowania20 minutCzas całkowity35 minut

 60 g kaszy jęczmiennej pęczak
 ½ dojrzałe awokado
 0,50 długiego ogórka
 2 łyżki stołowe posiekanego koperku
 1 łyżki stołowe oliwy
 5 kropli octu balsamicznego
 5 kropli soku z cytryny
1

Kaszę opłucz i ugotuj do miękkości.

2

Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój na mniejsze kawałki.

3

Ogórka umyj dokładnie (jeśli to konieczne - obierz) i także pokrój.

4

Koperek posiekaj.

5

Zrób sos z oliwy wymieszanej z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem.

7

i tyle - mówiłam, że sałatka jest prosta, smacznego :)

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 200 g


Ilość na porcję
Kalorie 380
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 17g27%
Węglowodany 47g16%

Błonnik 7g29%
Białko 7.5g15%

* Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.