SER JOGURTOWY

Porcje1 Porcja

Jest niezwykle delikatny, pasuje zarówno jako baza do past kanapkowych np. z suszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem, szczypiorkiem, jarmużem, jak i do sernika. Kulki z takiego serka obtoczone w zmielonych orzechach są idealne do sałatek, np. z dynią i burakami.

Jedyne czego potrzebujesz to gęstego jogurtu np. greckiego, świetny jest też Nadbużański (z Kuchni Lubelskiej), gazę lub pieluchę tetrową i trochę czasu.

 

składniki

 1 opakowanie gęstego jogurtu

sposób wykonania

1

Jogurt przelej na sitko wyłożone gazą (lub pieluchą tetrową).

2

Wstaw do lodówki.

3

Teraz jedyne co Ci pozostaje, to czekać - doba to minimum.

uwaga,
4

Pamiętaj, aby podłożyć pod sito miskę, ze skapującej serwatki koniecznie zrób koktajl 🙂

Składniki

 1 opakowanie gęstego jogurtu

Wskazówki

1

Jogurt przelej na sitko wyłożone gazą (lub pieluchą tetrową).

2

Wstaw do lodówki.

3

Teraz jedyne co Ci pozostaje, to czekać - doba to minimum.

uwaga,
4

Pamiętaj, aby podłożyć pod sito miskę, ze skapującej serwatki koniecznie zrób koktajl 🙂

SER JOGURTOWY