Opcje drukowania:

WIOSENNA SAŁATKA ZE SZPARAGAMI

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minutCzas gotowania5 minutCzas całkowity20 minut

 10 zielonych szpargów
 1 garść liści szpinaku
 1 duży pomidor
 2 jajka
 1 łyżeczka musztardy
 1 łyżki stołowe oliwy
1

Krótko obgotuj szparagi.

2

Pomidora umyj i pokrój w ósemki.

3

Jajko ugotuj na twardo albo z lekko lejącym się żółtkiem (jajko można zastąpić np. serem mozzarella).

4

Liście szpinaku (lub rukoli, roszponki, sałaty) umyj i osusz.

5

Sałatkę polej sosem musztardowym (łyżka musztardy z dobrej jakości olejem np. z wiesiołka).

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1


Ilość na porcję
Kalorie 354
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 22.4g35%
Węglowodany 13g5%

Błonnik 6.6g27%
Białko 22g44%

* Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.