Opcje drukowania:

ZUPA IMBIROWA

Porcje3 Porcje

 60 g korzenia imbiru
 3 szklanki bulionu
 30 g serka topionego
 ew. grzanki do podania
1

Imbir umyj i pokrój w plastry pozostawiając kawałek korzenia grubości ok. 0,5 – 1 cm.

2

Plastry imbiru zalej bulionem warzywnym i gotuj około 10-15 minut.

3

Przecedź i do powstałej zupy zetrzyj na tarce i przetrzyj przez sitko pozostawiony kawałek imbiru.

4

Dodaj serek topiony i doprowadź do wrzenia. Gotuj tylko do rozpuszczenia serka.

5

Podawaj z grzankami lub saute jako lekki i rozgrzewający posiłek w pracy (ta zupa idealnie pasuje do kubka termicznego!).

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 250 ml

Porcje 3


Ilość na porcję
Kalorie 61
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 3.3g6%
Cholesterol 8.7mg3%
Węglowodany 6.3g3%

Błonnik 0.8g4%
Białko 1.7g4%

* Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.